לאחר שהסברנו את העיקרון הראשון משלושת העקרונות , מדוע יש להקפיד לבחור לא יותר משלושה יעדים בדרך להצבת יעדים בתפיסת חיים מינימליסטית. כאן נסביר את העיקרון השני, והוא החשיבות והדרך להבין את המניעים מאחרי המטרות, וכיצד לשמר את ההתלהבות באמצאות אותה ההבנה.
אם באמת בחרת מטרה מספיק גדולה ומרגשת, וודאי ייקח הרבה זמן ומאמץ כדי להגשים אותה בפועל. בין אם המטרה לפתוח עסק, לכתוב ספר, ללמוד שפה או לפעול כדי להשיג לקידום. סביר להניח שבמשך הזמן יהיו רגעים בהם תרגיש עייף וחסר כוחות ולכן אתה עלול פשוט לוותר. החלקים שוחרי הנוחות במוח ינסו לשכנע אותך שזה בסדר לוותר, כי המצב הנוכחי שלך בסדר גמור והמאמץ לא שווה את הטרחה. ובכלל כנראה שהמאמץ לא ישתלם ושאין לך סיכוי להגשים אותו בפועל. לכן ההגנה הכי טובה היא סיכום כתוב ומפורט של המניעים והמוטיבציה כתוב ומפורט סגנון המקל והגזר.
תקדיש לפחות עשרים דקות כדי להבין כל מטרה ולמה באמת אתה מעוניין להשיג אותה. למה אתה רוצה למצוא עבודה טובה יותר, להגיע בכושר או להתחיל עסק משלך? מה עומד מאחרי המוטיבציה שלך לזה, באילו הבטים זה ישפיע על החיים שלך ובמה זה יכול לשפר לך את ההרגשה? פתח מסמך חדש במחשב ושב לכתוב, לכתוב ולכתוב, עד שהבהרת וניסחת לעצמך את כל הרגשות והמניעים מאחורי כל המטרה. תתמקד ביתרונות הנובעים מהשגת אותם היעדים והחסרונות שחלילה יקרו אם לא תגיע לשם ותשאיר את המצב כפי שהוא. לדוגמה:
היתרונות בקבלת קידום:
- חופש יצירתי.
- פחות עבודה מנהלתית.
- התקדמות לקראת המשרת החלומות
- שכר גבוהה – אפשרות לרכוש דירה
החסרונות של המצב הקיים:
- תחושת חוסר חשיבות “פיון”.
- חוסר יכולת להשפיע.
- מרגיש מבוזבז.
- לוח זמנים נוקשה ואלים.
- כמובן, שכר נמוך.
זו רק גודמה פשטנית ומגושמת, כדאי להיכנס לפירוט רב ככול הניתן. כתובה בפירוט רב לא רק תמלא אותך במוטיבציה אלא גם תסייע לך לוודא שאתה בוחר מטרות נכונות ותסייע להבין את המניעים מאחרי המטרות אותם הצבת לעצמך. כלל אצבע מראה שאם אתה מתקשה למצוא סיבה חזקה למטרה אותה אתה מעוניין להשיג, כנראה זה לא הכיוון אליו אתה באמת נוטה.
התמונה המקסימה הגיע מכאן.